RAY

Posted by admin on September 02, 2015
Blogi

 

11526967-triple-seven-slot-machine

RAY on raha-automaattiyhdistys, joka aloitti toimintansa vuonna 1938. Yhdistyksellä on yksinoikeus pelitoiminnan ja kasinon pyörittämiseen Suomessa. RAY:n pelejä voi pelata tuhansissa paikoissa ympäri maata kuten ravintoloissa, kahviloissa, huoltoasemilla, kaupoissa ja kioskeissa. Kaikki yhdistyksen pelit ovat alunperin suomalaisia ja RAY huolehtii itse niiden toimittamisesta ja kunnossapidosta. Tavallinen RAY:n asiakas on nuori aikuinen mies, joka pelaa kaupoissa tai ravintoloissa ja käyttää kerrallaan noin 5 euroa.

Mitä yhdistys tukee?

Rahapelien kautta saatujen keräysten avulla tuetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaa. Kaiken tarkoituksena on edistää terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia Suomessa. Vuoden aikana RAY:n avustuksen vastaanottaa noin 800 järjestöä, jotka työllistää tuhansia ihmisiä. Sen lisäksi iso osa tuloista siirretään Valtiokonttoriin, joka tukee sodan veteraanien hoidon ja heidän kuntoutuksen. Voidaan sanoa, että RAY:n avustuksista hyötyvät suoraan tai epäsuorasti melkein kaikki suomalaiset. Avustuslaissa säädetään tarkemmin avustusten jaosta ja sen lisäksi RAY on tehnyt omat linjaukset.

RAY:n toiminnan tärkeimpiä periaatteita on vastuullisuus, joka näkyy avustuksissa ja toiminnan tehokkuudessa. Tämän lisäksi yhdistys on myös merkittävä työllistäjä, sillä RAY:ssä työskentelee noin 1 600 oman alansa ammattilaista. Suurin osa heistä tekee työtä pelinhoitajina tai ovat toisissa asiakaspalvelutehtävissä.