Punainen Risti

Posted by admin on September 02, 2015
Blogi

10919920

Punainen Risti on kenties maailman kuuluisin humanitaarista apua tarjoava yhdistys. Suomen Punainen Risti on Suomessa perustettu kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansallinen yhdistys. Punaisen Ristin historiaa alkaa siitä kun ranskalainen Henry Dunant vuonna 1862 ehdotti kirjassaan vapaaehtoisten yhdistysten perustamista sodanaikaisen lääkintähuollon parantamiseksi. Ranskalaisen ajatukset löysivät kannatusta Euroopassa ja seuraavana vuonna perustettiin elin, josta myöhemmin muodostui Punaisen Ristin kansainvälinen komitea.

Punainen Risti aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1877, kun maahan perustettiin Suomen yhdistys haavoitettujen ja sairaiden sotilaiden hoitoa varten. Vuoden 1919 ja Suomen itsenäisyyden jälkeen nimi muuttui Suomen Punaiseksi Ristiksi. Yhdistys osallistui jo alkuaikoina myös kansainvälisiin tehtäviin avustamalla maailmanlaajuisissa onnettomuuksissa. Iltasanomien sivuilta voi käydä lukemassa viimeaikaisista avustuksista Nepaliin. (http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1430024253714.html)

Suomen Punaisen Ristin koulutukset ja muu toiminta

Suomen Punainen Risti järjestää erilaisia koulutuksia kuten esimerkiksi ensiapukursseja. Ensiapukurssilla henkilö voi oppia auttaa nopeasti ihmisiä sairauskohtaus- tai onnettomuustilanteessa. Yhdistys myös ylläpitää esimerkiksi Reddie Kids -toiminnan, joka etsii jatkuvasti vapaaehtoisia ohjaajia. Toiminnassa ohjaaja suunnittelee pelejä ja leikkejä 7-12-vuotiaille lapsille. Punainen Risti näkyy katukuvassa kenties eniten lipaskerääjien muodossa. Lipaskerääjäksi pääsee kuka tahansa vapaaehtoinen, eikä aiempaa kokemusta toiminnasta tarvita. Kerääjä voi valita itselleen parhaan ajan ja paikan keräyksen suorittamiseksi. Punainen Ristin järjestää myös esimerkiksi monikulttuurista toiminta kuten ystävätoimintaa, kielikerhoja, leiritoimintaa ja kansainvälisen klubin. Jokainen halukas voi siis valita itselleen parhaaksi katsomansa harrastustoiminnan Suomen Punaisessa Ristissä.